MC-Color налага нов стандарт в защитата на бетонови повърхности

MC-Color

Bottrop, 31 Май 2016. Конвенционалните покрития често не са адекватни, когато става въпрос за задоволяване на комбинация от различни изисквания - да подчертава характеристиките на бетона, добавяне на цвят на конструктивните повърхности, да осигурява защита от графити или в допълнение да премоства пукнатини. С MC-Color, МЦ-Баухеми разработи напълно нова програма за защита на повърхности, включваща три продуктови линии и девет продукта. Всеки един от тях предлага не само изключителни технически характеристики, но и по-специално оптимизирани свойства за специфични приложения, като по този начин се гарантира, че при различни въздействия върху конструкциите и съоръженията, могат да бъдат намерени правилните решения!

MC-Color е модулна система. Продуктовите линии MC-Color Proof, MC-Color Flair и MC-Color Flex предлагат изключително модерни покрития, с които отделните предизвикателства, свързани със защитата и оцветяването на бетоновите повърхности, са лесно преодолими. С вариантите pure, pro и vision, налични във всяка продуктова линия, инвеститори, архитекти, конструктори и апликатори са сигурни, че могат да намерят адекватно решение на техните специфични изисквания. Всичките продукти са водоотблъскващи, паропропускливи, забавящи карбонизацията и устойчиви на UV лъчи, замърсявания и атмосферни влияния. Показателите на продуктите се увеличават от pure (“стандартни”) през pro (“професионални”) до vision (“висок клас”) така, че те могат да бъдат конкретно избрани в съответствие с конкретните въздействия и изисквания. Всеки от тези продукти може да бъде нанасян чрез валяк или безвъздушно пръскане и са сертифицирани в съответствие с EN 1504 част 2.

Прозрачно защитно покритие с висока ефективност и лесно за почистване

С продуктовата линия MC-Color Proof, МЦ предлага готови за използване, прозрачни защитни покрития за конструкции и съоръжения, с паропропускливост и устойчивост на карбонизация, които се повишават от pure (sd стойности: H2O = 0.2 m; CO2 = 75 m) през pro (sd стойности: 0.27 m; 222 m) до vision (sd стойности; 1.2 m; 645 m) в стръмна прогресия. Всеки от продуктите се характеризира и с висока устойчивост на замърсявания. Докато MC-Color Proof pure е подходящ за импрегниране на различни повърхности и като грунд за последващи покрития, MC-Color Proof pro е  единственото прозрачно покритие на пазара, предлагайки цялостна защита на бетона. MC-Color Proof vision е комбинация от полиуретан-полимер, като при цялостното му изсъхване, се получвава прозрачна матова и напълно хидрофобна повърхност с вградена “лесна за почистване” технология. В допълнение към останалите свойства на  pro версията, vision предлага постоянна и дълготрайна защита срещу графити.

Цветни покрития с отлична дълготрайност на цвета и изключителна устойчивост на замърсявания.

Продуктовата линия MC-Color Flair се състои три пигментирани покрития, характеризиращи се не само със своите изключителни защитни свойства, а и с отлична дълготрайност на цветовете, изключителна устойчивост срещу замърсявания и впечатляваща икономическа ефективност. MC-Color Flair pure е готова за използване ко-полимерна дисперсия с новата технология “core shell” за по-висока устойчивост срещу замърсявания, която при варианта MC-Color Flair pro, е изключително висока. В тази продуктова линия, комбинацията  полиуретан-полимер във варианта vision, предлага вградената “лесна за почистване” технология, отлична ефективност, дълготрайна защита срещу графити. Тя предлага ненадминати характеристики от гледна точка на паропропускливостта (sd стойност: 0.8 m) и устойчивостта на карбонизация (sd стойност: 677 m).

Цветни покрития, премостващи пукнатини

MC-Color Flex предлага еластични покрития за защита на бетонови повърхности на открито срещу атмосферните влияния, с премостване на пукнатини дори до -30°C. Тази продуктова линия се характеризира не само със своите отлични защитни свойства, а и с висока ефективност, като се нанася само два слоя, вместо три или четири. Класът на премостване на пукнатини се увеличава от pure през pro до vision от A 2 до A 4 и B 2 до B 3.1 – отлични стойности, всичките потвърдени от множество независими тестове. MC-Color Flex pure е готова за използване, чисто акрилатна дисперсия с висока устойчивост на замърсявания. Тези свойства са оптимизирани във варианта pro. MC-Color Flex vision се характеризира с изключителна устойчивост на замърсявания, което води до подобрен външен вид. В допълнение, този вариант предлага отличен баланс между еластичност и якост на опън дори при много ниски температури. 

MC-Color
Натиснете тук за да видите графиката по-голяма.