MC-AnchorSolid - универсална анкерираща система

MC-AnchorSolid E820, new universal anchor bonding system

Ботроп, 16 Март 2017. В строителството има множество дейности, които включват фиксиране на скоби, парапети, стелажи, козирки, релси, навеси, скелета и др., в бетон. Като правило се използват шпилки или други стоманени пръти като залепени механични анкери. С MC-AnchorSolid, МЦ-Баухеми разработи нова, универсална и цялостна система, чрез която се постига солидна и надеждна връзка между стоманени пръти или шпилки и всякаква бетонова основа. MC-AnchorSolid е бърза и лесна за използване при разнообразни задачи, има отлични характеристики, спестява време и пари.

Комплектът MC-AnchorSolid включва ново, силно реактивно анкериращо лепило на епоксидна основа MC-AnchorSolid E820, пневматично задвижван пистолет MC-Fastpack Power Tool и стандартни шпилки (M8 до M20) или стоманa ( Ø8 до Ø20). Шпилките или стоманата се поставят в предварително пробитите отвори, запълнени с MC-E820 AnchorSolid, който след втърдяването си осигурява солидна връзка между бетона и стоманените профили.

MC-AnchorSolid е одобрен в съответствие с европейска техническа оценка ETA-15/0506 като свързващ анкер за статични и квази-постоянни натоварвания, използван с ненапукани бетони,  класове C 20/25 до C 50/60. Може да се използва за сухи и постоянно влажни повърхности на открито и закрито. При наличие на пукнатини в бетона, в който ще се анкерира, използването на MC-AnchorSolid е възможно, след като наличните пукнатини се запълнят с твърда епоксидна инжекционна смола MC-FastPack 1264 compact. 

Многофункционална, лесна за използване и бързо-реагираща система
MC-AnchorSolid Е820 е лесно за употреба, 2-компонентно лепило, което може да се използва при температури между + 2°C и +40°C. Анкериращото лепило набира много бързо якости при ниски разходни норми, като осигурява ранна първоначална якост, комбинирана с впечатляващо високи крайни якости на опън и натиск. И тъй като лепилото е тиксотропно, с висока стабилност, може много лесно да се използва при стенни и таванни повърхности. 

Допълнителни екстри: куфар за комплекта и изчислителен софтуер 
MЦ предлага всички необходими компоненти за използването на системата MC-AnchorSolid в един куфар - от шаблони за пробиване на отвори, четки за почистване на отворите и фиксиращи клинове, до пневматична джет-дюза и термометър за отвори. МЦ също така разработи и софтуерен пакет за използване с анкерираща система, позволявайки на проектанти и изпълнители лесно и бързо проектиране, изчисляване на количествата и изпълнение.