КОИ СМЕ НИЕ

Основана преди 60 години, МЦ-Баухеми е един от водещите международни производители на химично модифицирани строителни продукти и технологии.  С повече от 2500 служители в над 40 страни, МЦ предлага усъвършенствани модерни решения и технологии. От три поколения МЦ-Баухеми оперира като частна компания, която се стреми към дългосрочна перспектива и последователност в отношенията със своите партньори и клиенти.


>> Натиснете тук за за общата брошура на МЦ ...

We take building seriously.

Be Sure. Build Sure.
КАКВО НИ МОТИВИРА

Всеки продукт може да окаже критично влияние върху цялата конструкция. Изборът на погрешен материал или неправилното му приложение, може да доведе до повреди на цялата конструкция или елементи от нея, а в краен случай, дори да застраши човешки живот. Ето защо ние сме загрижени за всеки един проект, в който участваме. Предоставяме на нашите клиенти индивидуални съвети и надеждни технически решения, като по този начин допринасяме за спокойствието на всички участници в проекта. 

Приемаме строителството сериозно. 
Бъдете сигурни!

Как работим

Комбинираме експертните познания на минералози, бетонови технолози и учени от нашите собствени лаборатории с ноу-хау на нашите строителни инженери и специалисти, работейки по проекти в цял свят. Поддържайки кратки комуникационни пътища, тези експерти работят заедно, когато това е необходимо, за да намерят най-подходящото решение на специфичните задачи, пред които са изправени проектанти, строители, апликатори. Ние сме там, където е нужно, за да гарантираме правилното и надеждно изпълнение на всяко решение.

 • Иновативни системи и решения  
 • 10 % от служителите са заети в Отдела за изследвания и развитие 
 • Техническа поддръжка и фокус върху клиента
 • Съвременни технологии на производство 
 • Техническа документация и контрол на качеството
 • Постоянен диалог с пазара

ПАЗАРНИ СЕГМЕНТИ

Нашите клиенти имат различни индивидуални изисквания, било то при производството на бетон или в строителство и ремонта на жилищни, обществени, промишлени, инфраструктурни сгради и съоръжения. Ние предоставяме на нашите клиенти и партньори решения в следните три пазарни сегмента: МЦ за Бетоновата промишленост, МЦ за Инфраструктурата и Промишлеността и МЦ за сгради.

 • МЦ за Бетоновата промишленост

  Производителите на транспортен бетон, бетонови елементи и бетонови изделия се възползват от високото качество на нашите добавки, кофражни масла и кюринг агенти, както и системите ни за бетонова козметика.

 • МЦ за Инфраструктурата и Промишлеността

  Проектанти, архитекти, предприемачи, обществени органи и апликатори могат да разчитат на високото техническо качество на нашите системи за защита и ремонт на инженерни и индустриални съоръжения, допълнени с уникално ниво на техническа помощ.

 • МЦ за Сгради

  Организатори, предприемачи, архитекти, проектанти и апликатори намират най-добрите решения за строителството от МЦ – от планирането и внимателното избиране на най-подходящите материали до самото изпълнение.

МЦ в Ритейл сектора

Освен директни продажби, предоставяйки собствените ни технически познания и опит, МЦ доставя продукти в областта на търговията със специализирани строителни материали, като дава възможност на дистрибуторите да се възползват от качеството, което произтича от нашите задълбочени изследвания и разработки. Ние предлагаме своите търговски продукти под различни марки, със свързаните комуникационни и портфолио структури, адаптирани към всяка отделна целева аудитория.

 • Botament®

  За повече от 20 години, името Botament е символ на продуктови системи и специализирани строителни материали на професионално качество, достъпни в магазини за облицовъчни и строителни материали. За допълнителна информация,

 • Ultrament®

  Продуктите от линията Ultrament са достъпни за специалисти и „направи си сам“ клиенти на дребно за повече от 35 години. За повече информация,

Подкрепяме клиентите си във всеки аспект

„Ние разбираме клиента като дългосрочен партньор и изграждаме близки лични отношения.“

Този цитат на нашия основател Хайнрих В. Мюлер (*1915/†2010) продължава да бъде един от нашите основни принципи. Наистина отделяме много време, за да разберем напълно нуждите и предизвикателствата, пред които са изправени нашите партньори. От началото до края на всеки проект, ние гарантираме, че клиентът ни получава възможно най-добрата подкрепа и съвети.

 

Не оставяме клиентите си сами с нашите продукти

Независимо дали в офиса на клиента или на обекта, ние винаги сме там, където нашите партньори имат нужда от нас. Внимателно слушаме и се вмъкваме в ролята на клиента, за да разберем наистина неговите желания и нужди. Благодарение на дългогодишния ни опит и текущи изследвания и разработки, ние знаем как да стигнем до корена на проблема и да създадем детайлни технически решения за постигане на очаквания резултат. 

 • Персонализиран специализиран съвет и поддръжка
 • Индивидуални, практически решения, подкрепени с десетилетия опит
 • Индивидуално изработени решения

Теоритично и Практическо обучение

Най-голямата част от успеха на един проект зависи от знаниятаи опита на участващите хора. Ето защо, една от основните ни цели е да подобрим цялостните познания на пазара. Искаме да гарантираме, че всички заинтересовани страни могат да получат достъп до информацията, която е необходима, за да изпълнят своя проект удовлетворяващо. По този начин ние провеждаме различни национални и международни обучителни курсове и събития, в които споделяме нашите знания, опит и новости относно съвременните тенденции в строителството, като в допълнение обясняваме какво трябва да се направи, за да се гарантира, че теоретичното решение да се реализира в практичеки успех.

 • Непрекъснат обмен на ноу-хау
 • Семинари с проектанти, инвеститори и строители
 • Обучение и сертифициране на апликатори 
 • Тясно сътрудничество с университети и научните среди

Диалог с Пазара

Освен обучение на пазара, ние насърчаваме платформи, които служат като ефективен обмен на ноу-хау в строителния сектор. Добър пример е MC-Forum, добре познато събитие, където специалистите в бранша предоставят и обсъждат информация за общите развития и тенденции на пазара. Обменът на информация помага както на нашите клиенти, така и на нас да бъдем в крак с най-модерния опит и да бъдем готови за утрешните предизвикателства.

 • MC-Forum и други симпозиуми
 • Диалог с професионалисти в бранша
 • Обмен на информация и опит с клиенти и други заинтересовани страни

Винаги с една крачка пред стандарта

Научно-изследователската и развойна дейност, която влиза в създаването на нови продукти и системи, е неразделна част от корпоративната ни култура и съществен принос за нашия успех. В течение на последните пет десетилетия плюс ние разработихме няколко продукта и технологии, които се превърнаха в индустриални стандарти.

 

Посветени на иновациите

Научно-изследователската и развойна работа, която влиза в създаването на нови продукти и системи, е неразделна част от корпоративната ни култура и допринася за успеха на МЦ. Една десета от нашите служители са заети в отдела за "Изследвания и развитие". Също така редовно участваме в национални и международни изследователски проекти и си сътрудничим с университети и независими институти за тестване на материали.

 • 10% отслужителите са заети в научноизследователската и развойна дейност
 • Предлагаме може би най-голямото разнообразие от продукти в областта
 • Диалог с клиентите за непрекъснато усъвършенстване

Разработване на стандартите на утрешния ден

На тази основа са се развили иновативни идеи и решения, съобразени със специфичните изисквания на нашите партньори и техните проекти. В действителност, в течение на последните пет десетилетия, ние разработихме редица продукти и системи, които се превърнаха в индустриални стандарти, предлагайки множество ползи и предимства, като невъзможни до преди това продуктови характеристики, лесно приложение при трудни метеорологични условия, подобрена ефективност, и не на последно място по-голяма сигурност и безопасност при работа.

ГЛОБАЛЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ

Използвайки най-съвременни технологии и в комбинация с богатия ни опит, ние произвеждаме в повече от 20 производствени предприятия по целия свят строителни материали с най-високо качество. Всички наши дейности са в съответствие с принципите ни за високо качество и удовлетвореност на клиентите, а нашите производствени операции са еднакви във всичките ни производства. 

 • Авангардно производство на PCE
 • Система за управление на качеството
 • Сертифициране по ISO 9001
 • Система за здраве и безопасност

INNOVATIONS

 • Expert Proof

  Expert Proof - иновативна технология на свързване на полимерна основа, която предлага нова перспектива в света на хидроизолациите. Expert Proof е 100% несъдръжаща битум хидроизолационна система.

 • DySC® технология

  DySC® (Динамична синкристализация) е разбработена от нас революционна технология, която намалява порьозността в циментово-свързаните строителни материали до степен на незначителност и позволява производството на строителни материали с изключителна устойчивост, водоплътност и дълготрайност.

 • PCE технология

  Ние произвеждаме ново поколение добавки за бетони и разтвори на основата на поликарбоксилатни етери (PCE). Нашият собствен, патентован процес в съответствие с най-съвременните технологии ни позволява да разработваме, тестваме и произвеждаме добавки за бетони и разтвори на основата на PCE независимо, бързо и прецизно, в съответствие с изискванията на клиента.

Историята на МЦ

От местна немска компания до глобален играч. От 25 до над 2500 служители. Кратка история на МЦ-Баухеми - история за успеха.

 • Периодът на 1960 и 1970
  НАЧАЛОТО

  През 1961г. Хайнрих В. Мюлер (* 1915 / †2010 г.) основава компанията в Есен, част от Рурската област. През 1963 г. той построява завод за производство на добавки за бетони и разтвори в Ботроп, съседен на Есен град. През следващите години компанията става все по-силна и стабилна. През 70-те години на миналия век, МЦ разширява дейността си в цяла Западна Германия. Разширението извън границите на Германия започва през 1970 г. с основаването на дъщерна компания във Франция.

 • 1980
  РАЗПРОСТРАНЕНИЕ В ЕВРОПА И АЗИЯ

  Когато синовете на основателя на компанията - д-р инж. Клаус-M. Мюлер и д-р Бертрам Р. Мюлер (* 1952 / † 2012 г.) - се присъединяват към фирмата, дейността на МЦ-Баухеми в Европа се разширява постепенно. Веднъж установена в Ирландия, нашата дъщерна компания управлява процеса по създаване на множество филиали в рамките на Европа от средата на 80-те, като през януари 1985 г., МЦ основава първата си компания извън Европа в Ню Бомбай, Индия, като база за бъдещо развитие на Азиатския пазар.

 • 1990
  СЛЕД ПАДАНЕТО НА ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА

  След политическите промени, които настъпиха в Източна Европа и обединението на Германия, МЦ започва изграждането на търговски и дистрибуторски организации в Източна Германия през 1990, а в следващите години основава местни търговски компании и производствени съоръжения в други държави от Централна и Източна Европа, като например Полша, където МЦ присъства от 1993 г.

 • 2000
  ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА

  От началото на новото хилядолетие, МЦ продължава своето развитие по посока на интернационализацията: МЦ Бразилия бе формирана като регионална производствена база, обслужваща Южна Америка, докато МЦ-Тайван е създадена, за да участва в един от най-големите строителни проекти, осъществявани някога в Тайван – високоскоростна ЖП линия.

 • 2010
  Експанзията в Азия и Южна Америка продължава

  През 2012 г. МЦ-Баухеми основава дъщерна компания в Гвинея, поставяйки по този начин отпечатък и върху нарастващия пазар на Западна Африка. По-късно следва друга компания в Гана. Разширяването в Южна Америка и Азия също продължава: през 2015 г. МЦ създава съвместно дружество в Чили, MC Bautek Chile, а през 2017 г. съвместно предприятие MC-BIFI Bauchemie във Виетнам. 

От 25 до над 2500 служителя

Днес семейната компания е един от водещите международни производители на строителни продукти и технологии. Управлява от д-р Клаус-Михаел Мюлер, д-р Еккехард цур Мюлен и Николаус Мюлер, внук на основателя. MЦ проучва, разработва и произвежда специализирани строителни материали и продуктови системи както за ново строителство, така и за ремонт и реставрация на конструкции и съоръжения от всякакъв тип, като присъства в над 40 страни по света - от Южна Америка и Европа, през Близкия Изток и Африка и към Югоизточна Азия.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123